Hydrotherapie: oefentherapie in het water

Heb je pijn bij bewegen of ben je laag belastbaar door bijvoorbeeld een ongeluk of een ziekte? Dan kan Hydrotherapie, ofwel medisch zwemmen, jou helpen om beter en makkelijker te bewegen. Het is noodzakelijk voor behoud en groei van spieren om voldoende te bewegen. Wanneer dit op het droge moeilijk is, dan is hydrotherapie ideaal voor jou!

Zwembadrand Hydrotherapie

Wat is Hydrotherapie?

Het is een vorm van fysiotherapie in een extra verwarmd zwembad. Deze behandelingsmethode belast de gewrichten en spieren minder dan bij normale behandelingsmethodes. 

In het water heb je geen last van zwaartekracht, maar het water biedt toch nog weerstand. Hierdoor is het een geschikte behandelmethode om je gewrichten en spieren belastbaarder te maken.

Het water heeft een temperatuur van 31 tot 34 graden en het water is 1.40m diep. Door de hoge temperatuur van het water worden de bloedvaten verwijdt, hierdoor kan beschadigd weefsel sneller hersteld worden. De warme temperatuur van het water zorgt ook nog voor een rustgevende sfeer, waardoor je jezelf beter kan focussen op de uitvoering van de oefeningen.

Voor meer informatie over het zwembad in het Sportcentrum Velserbroek, dan kan je deze link bekijken.

Hoe ziet de behandeling er uit?

De behandeling ziet er hetzelfde uit als iedere andere fysiotherapie afspraak bij Work With Care. Allereerst beginnen we met een intake, waarbij jouw hulpvraag centraal staat.

Als wij daarna van mening zijn dat hydrotherapie een positieve werking heeft voor jouw hulpvraag en het herstel van jouw lichaam, dan gaan we het water in. In het water worden dan oefeningen gedaan die aan jouw specifieke hulpvraag voldoen. 

Als je eerst een intakegesprek wil voeren, dan kan dat natuurlijk. Je kan via deze link een afspraak maken.

Hydrotherapie met cliënt

Hydroptherapie helpt bij:

Vergoeding hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, hierbij is het aantal behandelingen dus afhankelijk van jouw type zorgverzekering. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/hydrotherapie.aspx