fbpx

Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Vanaf heden kan u terecht voor dry needling bij onze fysiotherapeute Maud!

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut kortdurend de spier triggert d.m.v. het inbrengen van een dunne naald, zodat spierverhardingen en verkrampingen snel en langdurig ontspannen raken.

Het prikken gebeurt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier zelf veroorzaken, maar ook uitstralende pijn naar nabijgelegen gebieden. Ook bewegingsbeperkingen of verminderde kracht in betrokken spieren en/of gewrichten zijn veelvoorkomende verschijnselen.

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort kramp gevoel (local twitch response). Deze kan gevoelig zijn. Na deze local twitch respons ontspannen de spiervezels van de triggerpoint zich, waardoor de spier weer beter doorbloed wordt, afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en de spier weer op lengte komt. De spierbeweging normaliseert zich en aanwezige pijn wordt verminderd. Iets voor u?

Hulp nodig bij jouw blessure/revalidatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *